nedelja, 19. februar 2017

KREMNA ČESNOVA JUHA

Kaj potrebujete:

  • 3 glave česna (cca 150 gramov)
  • 2 manjša krompirja
  • 200 ml sladke smetane
  • košček jogurtovega masla
  • 1 zelenjavna jušna kocka (ali sveže začimbe, če se izogibate zelenjavnim osnovam)
  • sol in poper


Najprej opozorilo! Zelo pomembno vlogo pri kuhanju te juhica igra vonj oziroma okus česna. Izogibajte se kitajskemu česnu, ki ima resnično ogaben vonj. Jaz sem uporabila domač česen, ki sem ga kupila na tržnici.
Stroke česna olupite, olupite tudi krompir in ga narežite na kocke.
V posodi segrejte maslo, na hitro prepražite stoke česna in krompir, nato pa zalijte s 6 dl vode in 2 dl sladke smetane. Dodajte še zelenjavno jušno kocko in kuhajte na zmerni temperaturi (indukcija stopnja 3-4) 20-30 minut.
Spasirajte s paličnim mešalnikom, da dobite gosto kremno juhico. Po okusu še solite in popoprajte.
Postrežete lahko z zlatimi kroglicami ali popečenimi česovimi kruhki. Meni osebno najbolj odgovarja brez vsega. 
Pa dober tek!



Za več receptov in praktičnih nasvetov obišči spletno stran:


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.